Isnin, 20 Februari 2012

#05 - Percubaan!


harini, decide nak buat kek cawan...huhu~

beberapa minggu lepas, dah cuba buat, tapi hasilnya, tak cukup best lah...

sebenarnya, tekstur kek cawan tu je tak best...tapi, abg n mak ayah kate, sedap utk dimakan...hahaa~~

then, abg kite bawak balik semua yg lebih tu ke rumah dia kat muar... erk~

kali ni, kite cuba lagi.... time masak, pergh~ bau sedap skali.... rasa dia?? belum tahu lagi an?? >_<

Alhamdulillah, percubaan utk kali kedua ni, hasilnya meningkatlah sikit dari yg first tu....

ayah terus je makan.... haih... panas2 lak tu... (beliau kata, nak jadi org first makan)...huhu~

ok2.... kite pun rasalah sikit, emm... not bad lah... cuma tak suka rasa blackberry tu... haritu buat pakai yg blueberry... lg sedap kot....

kite buat 3 jenis.... rasa koko, blueberry ...... then, emm campur2 koko+blueberry ... takde la nak hias2 kat atas tu... cuma letas gajus je...huhu... 

esok, nak bawak ke JB... utk abg, kakak ipar n anak buah...^_^

 

gajus tu mak letak... ^^



hurmm... kena cuba lagi...tp rasa dia ok lah...hehe...

sekian, hasil yg tak seberapa...

***

2 ulasan:

  1. perisa blckberry??
    1st time dgr nih...

    BalasPadam
  2. a'ah... pakai jem perisa blackberry... huhu...

    BalasPadam